Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

A mégoly lényeges eljárási szabálysértések felülvizsgálatára sincs az Alkotmánybíróságnak hatásköre

2012.09.23. 08:45 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

a Fővárosi Ítélőtábla  3.Pf.21.952/2011/3. számú közbenső ítélete

Az indítványozó a bírósági határozatot arra tekintettel kérte felülvizsgálni, hogy az ellentétes a Legfelsőbb Bíróság új eljárásra utasító döntésével, és ezzel sérül a jogbiztonság elve, valamint az egységes bírói jogalkalmazás elve és az erre vonatkozó LB-hatáskör. Az indítványozó ezen kívül súlyos eljárási jogszabálysértések sorát állította, amelyek befolyásolták az ítélet tartalmát.

Az Alkotmánybíróság visszautasította az indítványt. Álláspontja szerint az egységes bírói jogalkalmazás nem minősül olyan alapvető jognak, amelynek sérelme az alkotmányjogipanasz-eljárást megalapozhatná. A táblabíróság eljárásával és az ítélet érdemével kapcsolatosan pedig nem állítottak pontosan körülírt alaptörvény-ellenességet, amelyet alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdésként lehetne értékelni, vagy amely felvetné a bírói döntést érdemben befolyásoló alaptörvény-ellenesség kételyét, önmagában a bírósági eljárás felülbírálatára az Alkotmánybíróságnak nincs hatásköre.

(http://mkab.hu/download.php?h=203)

Címkék: jogbiztonság visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr824796945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása