Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

A bírói döntésből fakadó jogsérelem esetén a jogsérelmet okozó bírói döntéstől, nem a jogsérelem orvoslására megindított kártérítési eljárás jogerős elutasításától kell számítani a 60 napos indítványozási határidőt

2012.05.20. 11:16 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

Az indítványozó 2011. június 9-én alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz a Legfelsőbb Bíróság mint felülvizsgálati bíróság 2005. június hó 25. napján kelt  végzése ellen, mert álláspontja szerint az a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 2004. november 9-én megsemmisített 273. §-án alapult.

Az indítványozó keresetet indított a Legfelsőbb Bíróság ellen, kártérítés iránt, amelyet a 2011. április 11-én kézbesített ítélet jogerősen elutasított. 

Az Alkotmánybíróság visszautasította az indítvány befogadását.

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a panaszt a sérelmezett döntés kézbesítésétől számított hatvan napon belül lehet benyújtani, a Legfelsőbb Bíróság mint felülvizsgálati bíróság 2005. június hó 25. napján kelt végzése ellen nem volt jogorvoslati lehetőség, ezért a 2011. június 9-én, a kártérítési per jogerős elutasítását követően benyújtott alkotmányjogi panasz nyilvánvalóan elkésett.

(A IV/508/2012. AB határozat teljes szövege)

Címkék: befogadás visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr964527121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása