Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Nem alapvető alkotmányjogi jelentőségű az a kérdés, amiről az Alkotmánybíróság más ügyben már döntött

2012.06.06. 01:55 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről szóló 275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet és az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekkel érintett földrészletek jegyzékéről szóló – a Magyar Közlöny 2005. június 16-i 80/II. kötetében közzétett —környezetvédelmi és vízügyi miniszteri közlemény

Az alkotmányjogi panaszként fenntartott indítvány benyújtója szerint a rendeletben szabályozott kijelölési eljárás során sérül a jogorvoslathoz való jog, valamint a tulajdonhoz való jog, illetve – kártalanítás hiányában – az Alaptörvény XIII. cikk (2) bekezdése, míg a jogegyenlőség és a törvény előtti egyenlőség sérelmét látta abban, hogy az állami tulajdonban lévő honvédelmi vagyonkezelésű területek kijelölésére eltérő szabályok vonatkoznak. Sérelmezte végül azt is, hogy a rendelet a Natura 2000 területté nyilvánított ingatlanok vonatkozásában a tulajdonjogot korlátozó szabályokat tartalmaz.

Az Alkotmánybíróság visszautasította az indítványt. Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint a panasz befogadását a panaszos közvetlen érintettségének hiánya képezi az akadályát, valamint az, hogy alkotmányjogi panasz olyan kérdéseket vet fel, amelyekben az Alkotmánybíróság már döntést hozott, ezért a megjelölt kifogások nem alapvető alkotmányjogi jelentőségűek.

(A IV/2657/2012. AB végzés teljes szövege)

Címkék: diszkrimináció tulajdon jogorvoslathoz való jog visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr34568149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása