Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Nem alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdés, ami az Alkotmánybíróság szerint nem az

2012.05.31. 15:43 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

az Európai  Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet 31. § (12) bekezdése és 33. § (4) bekezdése

Az indítványozó álláspontja szerint a szabályozás egyrészt diszkriminatív módon különböztet az egyes szaktanácsadók között, mert bizonyos szaktanácsadói szerződéseket nem fogad el a támogatás igénybevételére benyújtott kérelem elbírálása során, és ez sérti a vállalkozás szabadságát és a tisztességes gazdasági verseny feltételeinek biztosítására vonatkozó alkotmányos követelményt. Másrészt a rendeletnek a hiánypótlásra vonatkozó szabályai még a nyilvánvaló hiba javítását is lehetetlenné teszik, ami aránytalanul korlátozza az ügyfelek vállalkozáshoz való jogát [Alaptörvény M. cikk].

Az Alkotmánybíróság visszautasította az indítványt. Az Alkotmánybíróság a visszautasítást tartalmilag nem indokolta, formailag álláspontja szerint a megjelölt kifogások nem alapvető alkotmányjogi jelentőségűek.

(A 2012/976. AB végzés teljes szövege)

Címkék: visszautasított alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr534557435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása