Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Minden hajléktalannak visszajár a pénzbírság!

2012.12.05. 11:51 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

Az Alkotmánybíróság hivatalból eljárva kiegészítette 38/2012. (XI. 14.) AB határozatát, amelyben megsemmisítette a közterületen való életvitelszerű lakhatás tilalmának megsértésére vonatkozó szabálysértést, és elrendelte  jogerős határozattal lezárt szabálysértések felülvizsgálatát.

A kiegészítésben az Alkotmánybíróság úgy határozott, hogy az Alkotmánybíróságról szóló 2011. évi CLI. törvény  45. §-ának (6) bekezdése alapján rendelkeznie kellett volna a jogerős határozattal lezárt szabálysértések felülvizsgálatáról. Ezt a mulasztását most pótolta.

A határozathoz Pokol Béla különvéleményt fűzött. Álláspontja szerint az Alkotmánybíróság az eredeti határozatban nem semmisséget mondott ki, hanem a határozat kihirdetésétől számítva semmisítette meg a rendelkezést. A felülvizsgálatot eredményező joghatást a visszamenőleges megsemmisítéssel kellett és lehetett volna elérni. Ez a döntés álláspontja szerint a korábbi határozat megmásítása.

(II/1477/2012. AB határozat)

Címkék: kiegészítés

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr954948723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása