Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Nem elegendő az Alkotmány egyes rendelkezéseire hivatkozni, az indítványban meg kell indokolni, hogy az Alkotmány egyes felhívott rendelkezéseit a megsemmisíteni kért jogszabály miért és mennyiben sérti

2011.06.24. 12:29 | alászolgája | Szólj hozzá!

a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 36. § (1) bekezdés b) pontja

Az indítványozó a kormányrendelet átmeneti rendelkezésének megsemmisítését kérte, mert megvonta azt a gyermekgondozási támogatásokon alapuló költségtérítés-kedvezményt, amelyre a hallgató a felsőoktatási tanulmányai megkezdésekor, illetve gyermeke születésekor hatályos szabályok szerint számíthatott. Az indítványozó a jogbiztonság követelményének sérelmére, valamint az Alkotmány egyes rendelkezéseinek puszta megjelölésével arra hivatkozott, hogy a kifogásolt rendelkezés „nincs összhangban az Alkotmány szellemével”.

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a kifogásolt rendelkezésnek a jogbiztonság követelményébe ütközését már korábban megvizsgálta, és azt nem találta megalapozottnak, e tekintetben ezért az eljárást megszüntette. Az Alkotmánybíróság a további hivatkozott alkotmányi rendelkezésekre alapított indítvány tekintetében megállapította, hogy az nem felel meg az Alkotmánybíróságról szóló törvény rendelkezéseinek, mert anélkül hivatkozott az Alkotmány egyes rendelkezéseire, hogy megindokolta volna, hogy azokat a megsemmisíteni kért jogszabályi rendelkezés miért és mennyiben sérti.

(A határozat teljes szövege)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr483011140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása