Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Kell paragrafusszámot hivatkozni az indítványban!

2012.10.07. 10:35 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 23/1996. (XII. 4.) rendelete 4. §-a

Az indítványozó szerint a rendelet hátrányos megkülönböztetést alkalmaz, amikor mentesíti a magánszemélyt a tulajdonában álló lakás vonatkozásában az építményadó megfizetése alól, a jogi személy lakástulajdonát pedig egységesen adóztatja.

Az Alkotmánybíróság visszautasította az indítványt. Álláspontja szerint a panaszos ugyan nem jelölte meg azt a törvényi rendelkezést, amely megállapítja az Alkotmánybíróság hatáskörét az indítvány elbírálására. Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy a kiegészítő indítvány alapján azonban megállapítható, hogy az Abtv. 26. § (1) bekezdés szerinti eljárást kezdeményezi, ugyanakkor a visszautasítás jogalapja részben e hiányosság, részben az, hogy az indítvány a diszkrimináció tilalmának sérelmét csak említi, az alaptörvényi rendelkezést azonban nem jelöli meg.

IV/93/2012.

Címkék: formai követelmények visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr984824282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása