Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Nem elég hivatkozni az alapvető jogokra, azok sérelmét rendesen meg is kell indokolni

2012.10.05. 12:50 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény 54. § (1) bekezdés a) pontja

Az indítványozó szerint az Alaptörvénynek a jogállamiságra vonatkozó B) cikk (1) bekezdését, az alapvető jogok védelmére vonatkozó I. cikkét, a büntetőjoggal kapcsolatos rendelkezéseket tartalmazó XXVIII. cikkét, a törvény előtti egyenlőségre és a diszkrimináció tilalmára vonatkozó XV. cikkét, és a munkához való jogra vonatkozó XVII. cikkét is sérti, hogy az ügyvédi kamara felfüggeszti az ügyvéd tevékenységét, ha ellene az ügyész öt évnél súlyosabban büntetendő bűncselekmény miatt vádat emel.

Az Alkotmánybíróság visszautasította az indítványt, arra tekintettel, hogy az indítványozó az Alaptörvény rendelkezéseit teljes terjedelmükben tüntette fel, így nem állapítható meg, hogy melyik alapjog sérült, továbbá nem értelmezhető az Alaptörvény és a támadott rendelkezés közötti összefüggés. 

IV/2678/2012.

Címkék: formai követelmények visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr134821557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása