Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Nem kifogásolható alkotmányjogi panasz keretében a magánnyugdíjpénztár-tag 75 %-os nyugdíja mindaddig, amíg azt egyedileg meg nem állapítják

2012.05.23. 17:51 | alászolgája | Szólj hozzá!

a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló  1997. évi LXXXI. törvény 20. § (2) bekezdése

Az indítványozó magánnyugdíjpénztár-tag megítélése szerint a az, hogy a magánnyugdíjpénztár tagja részére a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben csupán a nyugdíj 75 %-os mértékére jogosult, sérti az Alaptörvényben biztosított emberi méltóságot (II. cikk), tulajdonhoz való jogot (XIII. cikk), valamint egyenlő bánásmód követelményét [XV. cikk (2) bekezdés].

Az Alkotmánybíróság az alkotmányjogi panaszt visszautasította. Megállapította, hogy az indítványozóval szemben a vitatott rendelkezés nem került alkalmazásra, így annak hatályosulása közvetlenül nem érintette és nem is érinthette. Jövőben várhatóan bekövetkező jogsérelemre nem lehet alkotmányjogi panaszt alapítani.

(a IV/2656/2012. AB végzés teljes szövege)

Címkék: panasz visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr584542122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása