Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

A Holló-tanács két visszautasítása

2012.11.27. 10:50 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

IV/3101/2012 (XII. 26.) - az indítványozó sem a bíróság eljárásával, sem az ítélet érdemével kapcsolatosan nem állított olyan pontosan körülírt alaptörvény-ellenességet, amelyet alapvető alkotmányjogi jelentőségű kérdésként lehetne  értékelni, vagy amely a bírói döntést érdemben befolyásoló alaptörvény-ellenességet vetne fel, kérelme döntően arra irányul, hogy az Alkotmánybíróság vizsgálja felül a bizonyítást és a bizonyítékok bírói mérlegelését

IV/3363/2012. (XII. 26.) - az Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az ügy szempontjából, az indítványozó jogvitás ügyében meghozott érdemi döntésnek — éppen a felülvizsgálatnak a Kúria által megállapított kizártsága folytán — a másodfokon eljáró bíróság jogerős határozata tekinthető. Ez utóbbi ellen viszont az indítványozó nem nyújtott be alkotmányjogi panaszt.

Címkék: tömören visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr334927846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása