Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

Az Alkotmánybíróság hatáskörére vonatkozó jogszabályi hivatkozás az alkotmányjogi panasz befogadásának elengedhetetlen feltétele

2012.06.24. 12:14 | Kelsen és Coase | Szólj hozzá!

Az indítványozó Salföld Község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 15/2006. (XI. 21.) számú rendelete ellen benyújtott utólagos normakontrollra irányuló indítványát kívánta alkotmányjogi panaszként fenntartani. Beadványában az Alkotmánybíróság utólagos normakontrollra vonatkozó hatáskörét jelölte meg. Az indítványozó hivatkozott az érintett jogszabállyal kapcsolatban a Veszprémi Törvényszék előtt folyamatban lévő ügyére.

Az Alkotmánybíróság visszautasította az indítványt egyrészt arra tekintettel, hogy utólagos normakontroll kezdeményezésére nincs a panaszosnak hatásköre, másrészt amiatt, hogy a panaszos nem merítette ki a rendelkezésére álló jogorvoslati lehetőségeket.

http://mkab.hu/files/abdont/2012_2481.pdf

Címkék: formai követelmények visszautasított jogorvoslat kimerítése

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr394607805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása