Szerzőink

Baranyi Bertold
Gáli Csaba
Hoffman István
Ságvári Ádám
Sepsi Tibor


Ha szívesen jelentkeznél önkéntes szerzőnek, írj nekünk a Facebookon!

A blogot az Így írnánk mi blog szerzői szerkesztik

A beadványnak és egyéb iratnak a határidő utolsó napjáig be is kell érkeznie az Alkotmánybíróságra, nem elég azt postára adni

2012.05.26. 23:35 | sagvariadam | Szólj hozzá!

a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény több rendelkezése

Az indítványozó alkotmányjogi panaszában előadott álláspontja szerint a családok támogatásáról szóló törvény a családi pótlék visszamenőleges igénylésére túl rövid határidőt biztosít és az Alaptörvény több rendelkezését sérti azáltal, hogy a jogosultak egy része nem jut ellátáshoz, továbbá a szabályozás a felsőoktatási, illetve a középszintű intézmények között indokolatlanul megkülönböztet.

Az Alkotmánybíróság az indítványt visszautasította. A testület korábban indítványa kiegészítésére hívta fel az indítványozót, amely az alkotmányjogi panasz Alaptörvénynek való megfeleltetésére irányult. Mivel az indítványozó a kiegészítési kötelezettségének a megadott határidőig nem tett eleget, és beadványa csak a határidő letelte utáni harmadik napon érkezett az Alkotmánybírósághoz, azt a testület - az ügyrendjében megállapított határidő-számítási szabályok alapján - mint érdemi elbírálásra alkalmatlant visszautasította.

(a IV/977/2012. AB végzés teljes szövege)

Címkék: határidők ügyrend visszautasított

A bejegyzés trackback címe:

https://lexhungarorum.blog.hu/api/trackback/id/tr624548336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása